Välkommen till Hangö.

Ja, välkommen till Hangö! Finlands södraste stad. Här är det alltid fint väder medan det regnar i grannstaden. I hangö är det lungt och som om tiden står stilla. Det är väldigt populärt att komma hit med båt och ligga och guppa i gästhamnarna. Om du letar efter långa stränder är det bara att gå till Tulludds-stranden, den är en kilometer lång och helt gjord av sand. På midsommaren pyntar man midsommar stången med blommor i alla färger och högst upp på stången finner man en segelbåt.
Regattan i Hangö är ökänd. 90% av de som kommer hit på Regattan vet inte vad "Regatta" betyder, utan tror att det är en årlig fest i Hangö. Hangöborna försöker få stopp på Regattan för att minska stadens inkomster, en annan förklaring finns det inte. Regattan varar från den 1.7 till den 3.7, tre hela ljuva dagar av fylla och segeltävlingar.
Folk kommer hit i sina bilar och övernattar i dom, förutom ett par som har fått lov att tälta på min gräsmatta...
Det brukar vara fint väder på Regattan men i år så kommer det att åska och regna, så jag misstänker att folkmängden förminskar i år. Det är synd att man inte får trängas bland fulla männikor, glassplitter och spyor på marken... Men som sagt: "Välkommen till Hangö-Regattan den börjar på Fredag, don´t be late." Du vet var du hittar mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback